Akademija

Dobrodošli v moj svet oblikovanja in dizajniranja nohtov. Moje ime je Tamara Cvelbar in sem v Vogue Nails Akademiji strokovni vodja. Po izobrazbi sem višja kozmetičarka, za sabo imam več kot 20 let podjetniških in strokovnih izkušenj v kozmetični stroki od tega 12 intenzivnih let v nohtnem oblikovanju. Za srednje in višje kozmetične šole sem tudi pedagoško – andragoški mentor, ter tako v svojem studiu bodočim kozmetičarkam zagotavljam praktični pouk s poudarkom na profesionalni manikiri.
 
Leto 2013 je bilo za mojo kariero prelomno leto, saj so moje delo prepoznali tudi v tujini in me povabili k sodelovanju. Za kanadsko blagovno znamko En Vogue Nail Systems sem postala mednarodna inštruktorica in ambasadorka. Z njihovo ekipo aktivno sodelujem na največjih mednarodnih kozmetičnih sejmih. Pod mojim mentrostvom je različna šolanja s področja nohtnega oblikovanja in dizajniranja zaključilo že več kot 100 nohtnih stilistk širom sveta. Verjamem, da znanja ni nikoli preveč in da je to edina stvar, ki ti je nihče ne more vzeti, zato svoja znanja redno nadgrajujem in se vsako leto udeležim naprednih šolanj doma in v tujini pri vrhunskih nohtnih edukatorjih kot so Krista Paulitti, Ralf Bartch, Sergey Lavrukhin, Dora Gyimesi, Joanne Millar, Bojana Kostka, Julijana Ružić, Ilona Vas, Anesa Husić, Eva Darabos, Zrinka Vuksan … 
Tamara kolaz
Leta 2015 sem zasnovala tudi svojo lastno akademijo za nohtne stiliste Vogue Nails Academy. Šolanja sem premišljeno prilagodila glede na zahtevnost in jih razvrstila po t.i. “modulih”. Udeležijo se jih lahko popolne začetnice brez izkušenj s področja manikire ter izkušene nohtne stilistke, ki si želijo izpopolnjevanja ali se naučiti novih tehnik oblikovanja in dizajniranja nohtov. Tečajnice lahko izbirajo posamezne “module” ali sklop “modulov” s celostnim izobraževanjem za nohtno stilisko. V Vogue Nails Akademiji izvajam tudi individualna izobraževanja kjer se intenzivno posvetim samo eni tečajnici. Moja strast so tudi ekstremne nohtne oblike, specializirana sem predvsem za t.i. ruski mandelj “russian almond” za katero velja da je ena težjih nohtnih oblik, vendar sem pri svojem delu razvila tehnike, ki omogočajo, da se omenjene oblike lahko nauči vsaka silistka, ki ima željo po napredku. Ena izmed posebnosti v Vogue Nails Akademiji so tudi izobraževanja s področja nohtnih poslikav, posebej Airbrush tehnike, za katero sem se intenzivno šolala v Nemčiji pri mojstrici Marielle Pluschke, ter tako prva pričela s kompleksnejšimi Airbrush poslikavami na nohtih in specializiranimi izobraževanji v Sloveniji. Leta 2020  sem pričela tudi z ONLINE šolanji, saj na tak način lahko dosežem tudi tiste, ki jim je razdalja ovira, ali so jim ljubša izobraževanja preko spleta.
 
V veliko pomoč pri izobraževanjih mi je tudi moj mož Stane, ki je po izobrazbi ekonomist. Več let je svoja znanja s področja gospodarskega poslovanja in podjetništva prenašal na srednješolce, ter uspešno vodil družinsko podjetje, ter si tako nabral več kot 30 let izkušenj v podjetništvu, zato lahko tečajnice po opravljenem šolanju seznaniva tudi z informacijami kako se podati na samostojno podjetniško pot, kako registrirati dejavnost, in “odpreti s.p.”, seznaniva vas s potrebnimi zdravstveno sanitarnimi zahtevami ter zahtevami o ustreznosti poslovnega prostora. Usmerila vas bova do kvalitetnih in zanesljivih ponudnikov opreme in aparatur za manikirni salon. Svetovala vam bova pri oblikovanju cen storitev, pri sestavljanju poslovnih strani na socialnih omrežjih, oglaševanju in promoviranju storitev, usmerila vas bova do preverjenih grafičnih oblikovalcev in do oblikovalcev spletnih strani. Z najino pomočjo je že več kot 30 tečajnic uresničilo svoje sanje in se podalo na svojo samostojno podjetniško pot in odprlo lasten nohtni studio. V Vogue Nails Akademiji se je zvrstilo že nekaj 100 izobraževanj, zato nama lahko brez skrbi zaupate. Najinim tečajnicam 100% stojiva ob strani in jih motivirava k uspehu.
 
Izjemno sem hvaležna, da sem lahko svojo poslovno kariero, družino in prosti čas združila v čudovito simbiozo, ki me nikoli ne izčrpava, ampak samo krepi in bogati. Ko nekaj delaš s srcem, ni nič težko in nemogoče. Iz srca sem hvaležna za mojo boljšo polovico, mojega moža Staneta, s katerim poleg akademije uspešno vodiva ekskluzivno distribucijo za priznani blagovni znamki En Vogue Nail Systems in Mystic Nails. Pod svojim okriljem imava tudi dva salona specializirana za nohtno dizajniranje. Ko naju ne najdete v akademiji ali v studiu pri urejanju produktov in spletne trgovine, se zagotovo s psičko Olivijo potepamo kje po slovenskih gozdovih ali veslamo s supom po jezerih. Obožujeva naravo, rože, živali, sva večna optimista in uživava v trenutku in majhnih radostih življenja. Najin moto je “življenje je lepo”, “la vita e bella” in to energijo prinašava tudi v najine poslovne prostore in jo pustiva v vsakem produktu.
V Vogue Nails Akademiji pričakujte VEČ ...
"naučimo vas VEČ kot samo manikire, VEČ kot samo oblikovanja in dizajniranja nohtov".
FB_IMG_1599592916498
FB_IMG_1599592947598
FB_IMG_1599592905189
InShot_20200627_072009382
InShot_20190905_192503237
InShot_20210721_134317506-01