pexels-cottonbro-4965824

Nail art

Zadnji trendi

Poletje še ni reklo čisto zadnje besede, a se počasi poslavlja. Letošnje poletje so zaznamovale predvsem intenzivne neon barve nohtov, rumena, roza, oranžna, zelena, tudi bela in modra. Barve so morale pustiti vtis in ostati še dolgo po tem, ko smo odšli. Ampak ker se ljudje ravnamo po naravnem ciklu, tudi glede barv, ki jih nosimo, odhajamo k jesenskemu počitku. Barve nohtov bodo v zemeljskih tonih, umirjene, tople, prijetne, kot narava v jesenskem času.

Modna industrija narekuje trende v vseh branžah, tudi v kozmetični. New York Fashion Week je prvi, ki narekuje trende sezon. Februarja se določa trende za sezono jesen/zima, septembra pa za sezono pomlad/poletje. Tako imajo tudi proizvajalci lakov in ostalih lepotnih produktov dovolj časa, da pripravijo nove kolekcije in seveda končni kupci, da pravočasno poskrbijo za dopolnitev svojih lepotnih poličk s trendy barvami lakov za nohte.

Osnovne barve letošnje jeseni po Pantone lestvici bodo štiri…umazano bela (Coconut Cream 11/1007), svetlo siva (Ultimate Grey 17/5104), blond bež (Soybean 13/0919) in olivno zelena (Olive Branch 18/0527) in deset izstopajočih barv, ki bodo po besedah Pantone Colour Institute Experts to jesen “kot mavrica veselja in upanja” in bodo v ljudeh prebudile kreativnost in preporod. Te barve so modra (Mykonos Blue 18/4434), rumena (Iluminating 13/0647), zelena (Leprechaun 18/6022), fuksija (Fuchsia Fedora 18/2330), pastelna pink (Pale Rosette 13/1716), rjavo oranžna (Adobe 17/1340), ognjeno rdeča (Fire Whirl 18/1453), indigo modra (Rhodonite 19/3838), pastelno modra (Spring Lake 18/4221), rjava (Root Beer 19/1228). Vse omenjene barve, osnovne in izstopajoče, imajo topel podton in se bodo odlično dopolnjevale in nudile čudovite kombinacije. Letošnja jesen ne bo niti malo dolgočasna. Nohtne stilistke, ki sledimo trendom, simbolično na prvi septembrski dan, strankam predstavimo barve jeseni in jih razveselimo z novo jesensko kolekcijo. Jaz se že veselim reakcij mojih strank, ki kot otroci na Božička, čakajo nove barve v moji kolekciji, pa naj bo to kolekcija jesen/zima, ali pomlad/poletje. Do zadnjega trenutka so pri meni barve nove kolekcije zavite v tančico skrivnosti, in na prvi marčevski dan za sezono pomlad/poletje ter na prvi septembrski dan za sezono jesen/zima, razkrite v polnem sijaju. Tako smo v veselem pričakovanju nečesa novega in vedno čudovito lepega. Kaj je lepšega od barv…barve dajejo življenju smisel in veselje. Veselim se jeseni in vsega lepega kar nam prinaša.

Trendi nohtnih poslikav se tekom letošnjega leta niso kaj veliko spreminjali, v ospredju ostajajo abstraktni vzorci, linije, kubizem, francoska manikira kot večna klasika še vedno in čedalje bolj navdušuje. Ženske, ki prisegajo na kratke nohte, so v letošnjem letu zagotovo nosile tudi t.i. mikro manikiro, kar pomeni čisto tanko črto francoske konice in nežno obarvan noht. Francoska manikira pač mora biti v naši nohtni kolekciji. Novost, ki letos navdušuje je t.i. “milky ombre”, ki je pravzaprav obrnjen baby boomer ali t.i. “fade french” vendar v barvah, torej belo barvo so zamenjale žive barve, v jesenskem času bodo v ospredju barve letošnje jeseni in kot osnova je mlečna barva nohtov. Barven “milky ombre” je obvezno v mat zaključku in za piko na i pošprican s črno akrilno barvo. Nohti imajo tako res unikaten videz. To je trend, ji je letos bolj izpostavljen in prevladuje širom sveta. Še vedno velja, da na nohtih ni samo ena barva, ampak kombinacija več harmoničnih barv. Letošnje čudovite jesenske barve bodo na nohtih še lepše z mat zaključkom. Letos se je pojavila še ena novost, ki me je navdušila, poimenovala sem jo kar v duhu Masterchefa, dekonstrukcija french-a, torej francoska konica ni več samo na konici nohta, ampak se v linijah nadaljuje po celotnem nohtu. Zelo všečen trend, sploh ker so linije in. Prevladujoča oblika nohtov ostaja mandelj, ampak za razliko od sezone pomlad/poletje bo to jesen pridobil na dolžini, torej krajši mandelj postaja daljši, kar je odlična podlaga za linijski nail art. Poslikave s črtami in linijami tudi optično podaljšajo krajše nohte. Ljubiteljice naravnih nohtov in sledilke trendov, bodo v svoji kolekciji podlakov nujno potrebovale kvalitetne utrjevalce nohtov, da bodo lahko ohranjale dolge nohte. Dobra alternativa pa je seveda obisk nohtnega salona in utrditev nohtov s kvalitetnimi gel laki, gelom ali akrilom. Nohtne stilistke so zagotovo že poskrbele za zalogo novih barv in se poučile o zadnjih trendih nohtnih poslikav, s katerimi bodo razvajale svoje stranke.